Un espai de comunicació entre tot@s

Procés Constituent

Presentem el resum que han fet l’Elisa i en Joan Carles de la reunió del diumenge passat del grup promotor del procés constituent. Atenció a la convocatòria-inscripció del diumenge vinent 14 de juliol 2013.

REUNIÓ DEL GRUP PROMOTOR DEL PROCÉS CONSTITUENT

procésDiumenge 7 de juliol, Casal Loiola (C/ Balmes, 138-Barcelona), de 10h a 14.15h

 A l’inici d’aquesta reunió es van presentar els diferents assistents, tan a nivel personal com de representants de grups. Es va fer evident la presència cada cop més àmplia de noves assemblees locals. Erem 200 persones (més del doble que l’anterior reunió del 2 de juny).

  1. Informació de les diferents Comisions (Organització, Extensió, Continguts, Economia, Web).

a)     De més 16.000 correus elèctrònics rebuts inicialment (2 d’abril), van quedar retinguts 14.000 per problemas informàtics, però poc a poc s’aniran responen a tots. Els que s’han anat rebent posteriorment es van responen tots.

b)     Molta activitat en assemblees locals a Catalunya, es reserva  pel juliol la convocatoria i formació d’assemblees de districte a Barcelona.

c)     Cal promoure les assemblees sectorials (Ensenyament, Sanitat, Sindical, Immigració,…). Algunes ja están previstes les primeres pel juliol (Ensenyameny, Sanitat, Feminisme,…)

d)     S’està ampliant la coordinació amb moviments semblants a Catalunya i arreu d’Espanya.

e)     S’està visualitzant el moviment participant en accions i lluites concretes (Telefònica, COMROC, Immigració Poble Nou).

f)       Participar en la Cadena Humana del 11 de Setembre, marcant trets identitaris propis (presència física en punts significatius de l’itinerari).

g)     Promoure dins les assemblees locals i grups tractar els punts del manifest.

h)     Convocatòria d’un Acte Central pel 13 d’octubre a Barcelona.

i)       Llançament d’una campanya propia (temática) a partir de l’Acte Central del dia 13/10.

j)        Treballar tots i profundir en un tema determinat. Posar en comú reflexions i propostes d’accions en una Assemblea conjunta a final d’any.

k)     La Comisió de Continguts té com a prioritat enriquir el temari i donar suport i facilitat a les diferents assemblees.

l)        S’ha hagut de crear un compte a la Caixa d’Enginyers per recollir diners que permetin el dia a dia econòmic del grup promotor del  Procés Constituent. Per un tema burocràtic (NIF provisional) están bloquejat els diners que el grup promotor ja havia recollit i hi són  a Triodo (Banca Ètica), durant uns mesos viurem aquesta situació anòmala.

m)   S’està treballant en una nova presentación que es vagi adequant a la realitat del moviment.

2. A la segona part del matí es va fer una experiència de diàlegs múltiples per explorar entre tots i totes la perspectiva, els principis, el funcionament i l’organització de les assemblees i del moviment del Procés en el seu conjunt.

Ens agradaria que la trobada fos el màxim de participativa i que assagéssim un mètode de diàleg que podria servir per dinamitzar els grups i les assemblees de les vostres localitats. Serà una manera, també, d’experimentar la metodologia que proposem per aprofundir els 10 punts del Manifest del Procés Constituent que es farà a la trobada del diumenge 14 de juliol (La Salle Bonanova, de 10 a 18h), que en aquest cas sí que els diàlegs seran temàtics.

Molta atenció a l’inscripció ( http://www.procesconstituent.cat/dialegs1407 )

La proposta de diàlegs va funcionar amb unes normes mínimes que ens van presentar abans de començar, es pretenia que tothom participés amb plena autoritat, corresponsabilitat i llibertat en els diàlegs. Les normes per al bon funcionament suposaven: que el diàleg fos obert i per la “llei dels dos peus” tots els participants podíem anar on vulguéssim i participar l’estona que vulguéssim en aquell diàleg; es convidava a escoltar i a aportar més que no a avaluar; es convidava a intercanviar visions i opinions, més que no a fer discursos tancats o monòlegs; es convidava a proposar temes i a explorar quins desperten més debat, més expectatives, més necessitat d’aprofundir-los.

Es van fer un total de 30 diàlegs en 3 franges horàries i una Plenària  final. Per últim es va fer una breu trobada de l’equip organitzador del Procés i de voluntaris del grup promotor que vam fer l’experiència dels diàlegs múltiples i que ens vam oferir a dinamitzar els diàlegs de la jornada del 14 de juliol.

Durant el matí vam contactar amb membres de l’Assemblea Cornellà.

Elisa i Joan Carles.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Nube de etiquetas

A %d blogueros les gusta esto: