Un espai de comunicació entre tot@s

Els Nostres trets d’identitat

Apunts sobre la nostra història
La “Comunitat Cristiana Joan N. Garcia-Nieto” es va formar l’any 1966, bàsicament a partir de persones que pertanyien als moviments apostòlics de la JOC, HOAC, ACO. Joan N. Garcia-Nieto Paris s.j. en va ser el seu animador i consiliari.

Durant els primers anys en Joan N. i la mateixa comunitat van ser objecte de recels i atacs per part d’algunes persones de l’Església, però cap els anys 70, van comptar amb el recolzament i el reconeixement de l’equip de preveres de Cornellà – Les Planes i dels vicaris episcopals Mn. Batlles y Mn. Vidal Aunós.

El 23 de juliol de 1994, Joan moria durant la celebració de l’eucaristia de les 8h a la “Parròquia Verge del Pilar”. Va ser un fet simbòlic perquè era una missa que celebrava diàriament amb una constància i fervor admirables.

En Josep M. Rambla s.j. es va incorporar a la comunitat i va substituir en Joan en la seva tasca dinamitzadora. Des de llavors participa regularment a la comunitat.

Un any després de la mort d’en Joan, la comunitat va anomenar-se “Comunitat Cristiana Joan N. García-Nieto”. Anteriorment se la coneixia com “Comunitat de Santa Maria”, perquè ens reuníem -igualment que a l’actualitat– als locals d’aquesta parròquia.

Després de 42 anys de vida,  la nostra comunitat:

 • Està composada per 50 membres i, naturalment, està oberta a totes les persones que s’hi trobin bé i s’identifiquin amb la nostra manera de viure la fe.
 • Ens trobem setmanalment, els dissabtes a les 8 del vespre, per a celebrar l’eucaristia.
 • Estem dividits en 4 grups de reflexió i diàleg que profunditzen temes de fe (evangèlics sinòptics, carta als hebreus, benaurances, Església, etc.) i vida humana (felicitat, relacions humanes, mort, etc.). Cada grup compta amb un coordinador (amanuense).
 • Trimestralment o bianualment es fan trobades de migdia per tal de compartir el treball realitzat pels diferents grups.
 • Diverses vegades a l’any es fan trobades en les quals es convida a persones expertes en els temes que s’estan tractant. Alguns exemples són:  Rius-Camps, Xavier Alegre, Gaspar Mora, Francesc Riera, Oriol Xirinachs, Ramon M. Nogués, Natàlia Torelló, Xavier Melloni, Joan Carrera, M. Pau Trayner, M José Arana, R. Panikkar, etc.
 • Des de fa quatre anys, cap a mitjans de curs, es fa un trobada de recolliment,  durant un cap de setmana.
 • El compromís cristià es practica, òbviament, en l’àmbit professional, i a més a més, hi ha dedicacions molt significatives de persones y grups de la mateixa comunitat en el tercer sector contra la marginació o l’exclusió social, en la política y en els sindicats, dins i fora de Cornellà.
 • Es manté una relació i cooperació habitual amb la comunitat de Nueva Esperanza de El Salvador, liderada pel Padre Ángel Arnaiz, O.P.
 • Es manté connexió, a través de diferents trobades, amb Cristians pel Socialisme (CPS), la comunitat “Grup Disset” de Teià, la comunitat de Logroño “La Esperanza” i altres grups de comunitats o plataformes socials del Baix Llobregat y Barcelona.
 • Per a revisar l’any transcorregut i programar el següent, la comunitat es reuneix durant  un cap de setmana intens, cada mes de setembre.
 • La connexió més institucional amb l’església de Cornellà es fa sobretot mitjançant la participació en el Consell Arxiprestal de Cornellà- Les Planes.

Aquesta és, en síntesi, la nostra història, la nostra identitat. Hi ha molts més aspectes a desenvolupar. Us animo a que completeu allò que falta, sobretot aquelles persones que vàreu començar aquesta història: els inicis, les relacions amb en Joan, les relacions amb altres comunitats, la mort d’en Joan, la comunitat en els darrers anys, els moments actuals i els seus reptes, etc. Comenceu per on vulgueu. Nosaltres fem història i construïm identitat. Gràcies per endavant. Jaume

«Tornar amunt

Anuncios

Comentarios en: "Els Nostres trets d’identitat" (1)

 1. Hola, hermanos, soy un creyente ecuménico perteneciente a Amical Solidari una asociación sociocultural cristiana. Soy de Cornellá. Como cantautor utilizo la música cristiana sin ánimo de lucro para fines benéficos QUE ME PROPONGAN. Además tengo una página de reflexiones bíblicas http://www.inste.info/rosh en la que son bien venidos todos los mensajes de los creyentes ya sean catolicos, protestantes u ortodoxos. Si desean sabe más de mi envíenme un mensaje a mi correo yahoo. Un fuerte saludo y que el Señor les bendiga abundantemente. Rosh.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

Nube de etiquetas

A %d blogueros les gusta esto: